Како да направите Јајца на Око ?

Подготовка:

Земате Две свежи 75 грамски јајца, (при купување пишува на опаковката …озбилно) ги протресувате добро и внимателно слушате да не се во фаза на распилување. Ако нема некој чуден звук значи дека јајцата се спремни за отварање. Доколку има ке ви паднат на глава многу идеи!!!

2-eggs-in-shell

Ги оставате на страна , земате мала тава ја ставате на Оган да се згрее , ставате зејтин , ги кршите јајцата од глава и ги ставате да се пржат .

images

Кога се готови чекате да истинат и нежно ги ставате врз вашите Очи.

Eggs+on+eye_d5f5ff_3979608

Доколку имате апарат може да ја искористите можноста и да направите една фотка и да ја пратете На Страната на Бла Бла – “Испрати Содржина” , за да знаеме дека сме помогнале на некој.

 Пс. Жената треба да има јајца само во близина на Вагината , не вака?image001

Категории
Гезме

ПОВРЗАНО

 • Што е Фриганизам

  ...
 • Како да ги преживеете постите

  Што не смее, а што може и нема да се јаде за време на постите. Доаѓаат тие прекрасни денови кога ошавот, пченицата, лебот, зелникот (врвот) полжафчињата (фаворит ми се,...
 • Хамбургер

  Гладен си? – Иди земи си Хамбургер од ROYAL BURGER !!!! Бон Апетит....
 • Месен ролат со макарони

  Абхазиски специјалитет кој одигра клучна улога во Грузиската ѓраѓанска војна, лесен за правење-многу калоричен.Време за подготовка-саат време, лапаат двајца.Легендата вели дека војската што имале конзумирано ролат имале повеќе 38%...