Денвер кажа ДА за конзумирање на канабис во барови и ресторани!

Во барови, ресторани и други јавни установи во Денвер, Колорадо, граѓаните сега можат легално да употребуваат на канабис во внатрешноста на објектите. Иако ова можеби изгледа како голема победа за конзументите на канабис, постојат некои карики преку кои треба да се искачи со цел сопствениците да им дозволат употреба на канабис на своите посетители.

Не е познато колку претпријатија планираат да аплицираат за овие специјални дозволи.
Официјалните лица на Денвер веруваат дека новиот план ќе биде успешен, а ове ќе биде и уште еден начин за градот да ги зголеми приходите, благодарение на новите закони за рекреативно конзумирање на канабис.

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО