Музиката е бесмртна: Ова се некои од најдобрите песни на Есма Реџепова

Есма е родена на 8 август, 1943 година, во Скопје. Почна да се занимава со музика од рана возраст, а во својата кариера има напишано над 500 песни и одржа повеќе од 12.000 солистички концерти во Македонија и во странство.
Во дискографијата на Есма Реџепова се наведени 20 албуми. Есма пееше на ромски, македонски, грчки, турски јазик …

Есма почина во Скопје на 11.122016, на 73 години, по кратко боледување.

https://www.youtube.com/watch?v=GZBAvogTTBQ

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО