Објекти кои изгледаат како дувлата на негативците

Ако сте негативец од стрип или филм и сте во потрага кон новото дувло, овие објекти се идеални за вас. Низ целиот свет постојат многу интересни згради кои буквално изгледаат како да се излезени од некој филм. Дури и ако не сте едни од горенаведените негативци, сигурно ќе го пронајдете вашиот фаворит меѓу овие “злобни“ објекти.

Филаделфија, Градско собрание, САД

1

Polygone Ривиера, Франција

2

Mahanakhon кула, Бангкок, Тајланд

3

Поранешниот истражувачки институт за експериментална медицина, Берлин, Германија

4

Риверсајд музеј, Глазгов, Велика Британија

5

Католичката црква, Пакс, Унгарија

6

Форт Александар, Санкт Петербург, Русија

7

ДЦ кула I, Виена, Австрија

8

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО