Оваа девојка е вистински авантурист

Како би ги дефинирале авантуристите? Како луѓе кои сакаат да атуваат, да гледаат нови работи, да запознаваат нови култури, и се друго во тој стил? Ете, нека биде тоа. Доколку некогаш сте се прашувале што да правите со своето слободно време, а да имате вишок кеш, можеби токму оваа приказна ќе ве инспирира да започнете нешто ново и интересно во вашиот живот, да не речам, несекојдневно.

Приказната за Марина Пиро, родена во Италија, која моментално “живее“ во Велика Британија започнува со едно старо комбе наречено Пем и едно жолто лабрадорче наречено Оди.
Се работи за Рено од 2001 година со 5 врати, кое е уредено да личи на куќа или камп-куќа. Пиро го уредуваше комбето околу два месеци, а внатрешноста на комбето содржи кревет, завеси, кујна, светла, па дури и неколку растенија. Марина вели дека вкупните трошоци ја фатиле околу 500 фунти.

3

Нејзиниот план е да патува низ светот онолку долго колку што може, без разлика дали тоа ќе биде со Пем или со други транспортни возила. За да не и биде досадно на патот, со неа патува и нејзиниот лабрадор Оди, а како изгледа нивното патешествие, погледнете во неколку слики.

1 7 6 5 4 2

 

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО