Се откажа од работа и создаде нешто неверојатно

Пред шест години, Елора Харди почна да гради домови од бамбус во Индонезија. Ја напушти нејзината успешна кариера, а зад себе го остави урбаниот живот од Њујорк, собра тим на ентузијасти и отиде во Бали за да создава мала архитектонска револуција.

Елора беше инспирирана од нејзиниот татко, кој верува дека бамбусот е најдобар градежен материјал. Елора е доказ дека модерниот урбанистички живот кој секој ден ни ги „кине нервите“ и ни го намалува животниот век може да се промени со силна волја, ентузијазам и бестрашност.

Па, кажете ми, кој не би сакал да живее во овакви куќи?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО