Слепиот скејтер – приказна за успех и мотивација

Marcelo Lusardi е скејтер од Santiago de Compostelaде, Шпанија, кој поради дегенеративни болести остана слеп, но и покрај тоа не се откажа од своето хоби. Тој продолжи да вози скејтборд.

Во овој документарец се прикажани интервјуа со семејството и пријателите на Марсело, и секако, она што го прави најсреќен: скејтбординг.

Неодамна, на Скопје Челинџ III, кое се одржа на 16/17 септември во Скејт Парк, имавме прилика да го видиме нашиот инспиративен пријател од Краљево, Немања Радичевиќ, кој ни покажа дека хендикеп не значи дека мораме да се откажеме од своите соништа и желби.

 

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО