Супер Месечина над ноќното небо

Супер Месечина која заблеска во ноќта помеѓу 13 и 14 ноември има сосема силно астролошко влијание.
Супер Месечина во Бикот за последен пат се појави на 25-ти јануари 1948 година, а следниот пат ќе се појави на 25 ноември 2034 година. Оваа месечина се нарекува и месечината на даброт или ладната месечина, а нејзиното влијание трае два дена.

Во понеделник, точно во 14:52 по европското време, Месечината ќе помине најблиску до Земјата во 68 години и ќе изгледа невообичаено големо. Од астролошки аспект, ова значи дека аспектите на месечината ќе бидат особено нагласени. Ќе влијае на емоциите и ќе донесе баланс.

Најсилното влијание на Супер Месечина ќе го чувствуваат луѓето во знакот на Бик, Лав, Шкорпија и Водолија.

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО