Футуристички проекти на архитектурата

Сите сме гледале неверојатно футуристички облакодери во филмови. Понекогаш се чини дека само таму можат да опстојат, но и во реалниот живот постојат одредени футуристички објекти чиј изглед е на работ на фантазијата и реалноста.

Некои од овие проекти се веќе имплементирани, додека на другите се уште се работи.

Ова се неколку футуристички проекти на архитектурата.

Пловечкиот град Aequorea

1

Кулите кобра, Кувајт

2

Био пирамида

3

Овој рекреативен комплекс е во план на изградба, помеѓу Каиро и античките пирамиди.

Cloud Capture

4

Револуционерен проект на корејските архитекти. Изградбата буквално би ги фаќала облаците и би ги транспортирала до пустинските региони.

Ecorium, Јужна Кореја

5

Dragonfly облакодер во Њујорк

6

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО