Ѕвездената ноќ на Ван Гог насликана на темна вода

Турскиот уметник, Гарип Ај, создава интересни и уникатни уметнички дела. Шарените дезени на водата се формираат со прскање на пигментите на бојата врз мрсна вода, а потоа овие модели се пренесуваат на хартија. Резултатите се уникатни, а во ова видео можете да видите како изгледа уметноста на дело.

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО