10 најубави рачно нацртни мапи

Во текот на поголемиот дел од историјата, мапите се дизајнирале да бидат убави и точни. Кога мапите биле рачно цртани тие биле тешки и скапи за производство, а оние наменети за лични библиотеки биле раскошни и убави, за да го одразат статусот на сопствениците, како луксузни предмети. Дури и во модерните времиња, некои производители на мапи ги дизајнираат нивните дела во сличен стил.

Ова се 10 најубави рачно нацртани мапи.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО