Катерина Велика имала тајна секс одаја – Историски факти за кои не учевте во училиште

Во училиште, на омилениот ни час по историја слушавме приказни за “големи“ и “мали“ историјски личности кои постигнале значајни работи за нашиот свет, култура, општество…Но, никогаш во школо не ни кажале дека, на пример, Ана Франк била многу љубопитна личност и во своите оригинални дневници често пишувала за мастурбација и менструација.

Ова се историски факти за кои не учевте во училиште!

Американскиот претседалет Ворен Хардинг напишал повеќе од илјада еротски приказни.

1

Некои историчари сметаат дека во битката на Agincourt за време на Стогодишната војна англиските стрелци маршираа со спуштени гаѓи.

2

Стотици години англиските благороднички се пораѓале пред публика.

3

Одаи за исповед во црквите не се изградени поради приватноста  на грешниците, туку за да се спречат свештениците да имаат секс со млади жени кои доаѓаат на исповед.

4

Катерина Велика имала тајна секс одаја.

5

Браќата Лимиер на 28-ми декември во 1895 година ја извеле првата кино проекција. За помалку од една година е снимен првиот порнографски филм, “Le Coucher de la Mariée.”

6

Ганди ги терал момците и девојките да спијат заедно, а биле казнувани за секој сексуален збор или сексуална активност.

7

Познатиот филозоф Жан-Жак Русо беше опседнат со плескање на задник, а бил познат по тоа што често трчал гол и ги бркал жените.

8

Порано напалените жени се сметале за хистерични, а лекарите ги “лекувале“ со задоволување со рака.

9

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО