Сликите на Густав Климт пресоздадени од вистински модели

Сликите на Густав Климт произведени за време на неговата “Златна фаза”, од 1899 година до 1910 година, се најпознатите и најмногу репродуцираните уметнички дела во историјата.
Во серија на фотографии создадени за „Vienna’s Life Ball“, која оваа година како инспирација ги зема виенските сецесионистички уметници, со цел да соберат средства за борба против ХИВ / СИДА; фотографот Инге Прадер ги искористи делата на Климт како инспирација за овие фотографии.

klimt1 klimt2 klimt3 klimt4 klimt5 klimt6 klimt7 klimt8 klimt9 klimt10

Категории
Текнувало

ПОВРЗАНО