Како ќе изгледаат луѓето за 1000 години?

Животот постојано се менува и прилагодува, па е логично да се претпостави дека и луѓето еден ден, да кажеме, за 1.000 години, ќе ја сменат својата физиономија, додуше, ако преживееме.
Постојат многу претпоставки за тоа како нашиот вид ќе изгледа во иднината. Велат, ќе имаме поголеми очи, подолг животен век, нанотехнологијата ќе стане составен дел од човечкото тело и слично. Али, да не шпекулираме во празно, еве што велат “експертите“ на оваа тема.

Категории
Шуш - Буш

ПОВРЗАНО