КАНАБИСОТ ЛЕЧИ СКРШЕНИ КОСКИ

Знаевме дека лечи рак, ама дека коски зараснуваат-тоа е сосем ново ниво. Истражувачкиот тим на универзитетот во Tel Aviv открија дека CBD, не-психтропна компонента на марихуаната, ги зајакнува коските за време на процесот на заздравување-тоа не значи дека ако пушиш џоинт дур си во лангета ќе ти зараснат коските!

verde

CBD,или cannabinoid, cannabidiol, не ве откачува-различно е од THC-главната психотропна супстанција која се наоѓа во марихуаната. Истражувачите третирале лабараториски глувчиња со скршеници со компонентата CBD, и со микс од CBD+THC, меѓутоа на голема жалост на крекерската заедница-само CBD било корисно за процесот на заздравување.

death_of_wolverine_1_preview_3

Откривме дека само CBD може да ги залечи фрактурите на коските,” вели доктор Yankel Gabet-еден од водечките истражувачи во проектот.”Други студии исто укажуваат на безбедноста на CBD, што не охрабрува да продолжиме со работата и да тргнеме во правец на клиничко тестирање врз луѓе.”

Gabet  и екипата исто така откриле дека со аплицирање на CBD на скршениците, покрај тоа што заздравуваат-прават и самата коска да биде поцврста и потешка за кршење во иднина.

 

Категории
Шуш - Буш

ПОВРЗАНО