Мистериозната шума на криви дрвја се уште е мистерија за научниците

Во Полска постои една мала шумичка на борови во Западна Померанија, која стана позната по тоа што тука растат искривени дрвја/ Поточно сите 400 дрвја кои се наоѓаат таму имаат чудна форма.
Дрвјата се засадени во 1930 година, во тогашната Германија.

Никој не е сигурен како или зошто се дрвјата искривени, но повеќето сметаат се работи за намерен, механички процес.

1 2 3

Категории
Шуш - Буш

ПОВРЗАНО