Познати личности кои ја предвиделе сопствената смрт

Постојат моменти кога познати личности во своите песни и интервјуа звучат морничаво, но ретко кој обрнува внимание на тоа, особено кога тие тврдат дека ќе умрат. Сепак, за овие познати личности нивните предвидувања се покажаа точни.

Џим Морисон

1

Додека жалел за смртта на неговите пријатели Џими Хендрикс и Џенис Џоплин пејачот на „The Doors“, Џим Морисон, во Лос Анџелес пиел со пријателите. Според нив Џим кажа: “Пиете со бројот три”, како тој да е следниот. Следната година Џим беше пронајден мртва во када во Париз под сомнителни околности.

Курт Кобејн

2
Самоубиството на фронтменот на Нирвана, Курт Кобејн, беше тема на многу теории на заговор, но според неговите пријатели тој многу пати кажувал дека ќе биде рок-ѕвезда, дека ќе биде богат, но дека нема да живее доволно долго за да ужива во тоа, бидејќи ќе умре на врвот на својата кариера.

Марк Твен

3

Познатиот писател, Марк Твен, е роден неколку дена откако Халеевата комета можела да се види на небото. Тој коментирал во 1909 година: “Дојдов со Халеевата комета во 1835 година, а очекувам и да заминам со неа.“ Твен почина од срцев удар на 21 април, во 1910 година, кога Халеевата комета повторно беше видлива.

Кристофер Валас ака Notorious B.I.G.

4

Раперот често ја споменувал неговата смрт во своите песни, но на последната песна од неговиот последен албум “Ready to Die, тој напиша текст во кој зборува за својата смрт. Една година подоца е убиен.

Џон Ленон

5

Менаџерот на Битлси Мал Еванс бил застрелан и убиен од страна на полицијата во 1976 година, а Џон Ленон наводно, рече: “Јас сум следниот”. Во 1980 година Ленон беше застрелан пет пати од страна на опседнатиот фан Марк Дејвид Чепмен.

Тупак Шакур

6

Не долго пред да биде убиен, Тупак Шакур сними песна со наслов “Niggas Done Changed”, каде што вели: “Јас бев застрелан и убиен.” Песната излезе два месеци по неговата смрт.

Џими Хендрикс

7

Во неговата песна “Баладата на Џими”, Џими Хендрикс пееше дека знае дека наскоро ќе умре. Пет години подоцна, Џими умре.

Категории
Шуш - Буш

ПОВРЗАНО