Русите се обидуваат да го клонираат изумрениот пештерски лав!?

Најдобро зачуваните примероци од пештерскиот лав од ледено доба, две младенчиња, се пронајдени во рускиот регион Sakha. Благодарение на длабоко замрзнување во мраз овие примероци се речиси совршено сочувани.

Научниците се надеваат дека во Дини и Ујан, како ги нарекле, ќе пронајдат остатоци од ткиво кое содржи нивна ДНК. Со помош на нивната ДНК ќе се обидат да ги клонираат изумрените видови.

Проектот е заеднички потфат на руските и јужнокорејските научници.

1447963446460

Што не очекува во иднина? Ќе успеат ли луѓето да го вратат изгубеното “благо“ на Земјата и ќе ги замениме ли нашите домашни миленичиња со сабјозаб тигар или пештерски лав? Останува да видиме.

https://www.youtube.com/watch?v=5RsX4ko1aJ4

Категории
Шуш - Буш

ПОВРЗАНО