• Промо Бустање – Земјотрес 6: Фестивал на независна музика

  Промо Бустање – Земјотрес 6: Фестивал на независна музика Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи, инициран во 2012 година од Направи Заедно (сегашен Balkan Veliki Балкан Велики), Sixtynine Records и PMG Recordings, а реализиран во соработка со Младински Културен Центар. Земјотрес секоја година ви го презентира...
 • Изложба на Драгољуб Бежановиќ-Бежан

  Во галеријата на МКЦ – изложба на слики, цртежи, фотографии, објекти, ситна пластика и перформанс на Драгољуб Бежановик-Бежан, насловена „Back 70th“. Изложба на Драгољуб Бежановик-Бежан Изложба на Драгољуб Бежановиќ-БежанВо галеријата на МКЦ – изложба на слики, цртежи, фотографии, објекти, ситна пластика и перформанс на Драгољуб Бежановик-Бежан, насловена „Back 70th“....
 • Промоција на новиот албум на Горан Трајкоски

  Промоција на новиот албум на Горан Трајкоски 24.11.2017, МКЦ. Промоција на новиот албум на Горан Трајкоски 24.11.2017, МКЦ Промоција на новиот албум на Горан Трајкоски24.11.2017, МКЦ Posted by Bla Bla Televizija on Monday, November 27, 2017  ...
 • Мистик #2 – Мистеријата зад влашката магија

  Мистик #2 – Мистеријата зад влашката магија. Mistik #2 – Мистеријата зад влашката магија Mistik #2 – Мистеријата зад влашката магија Posted by Bla Bla Televizija on Friday, November 24, 2017  ...
 • МУЗИКА БЕЗ ГРАНИЦИ ВО ГОСТИВАР И КРИВА ПАЛАНКА

  На 30 ноеември во Крива Паланка и 02 декември во Гостивар, а во рамки на манифестацијата „Нов културен бран„ поддржана од Министерството за култура на Р. Македонија, заеднички концерт ќе одржат групите Баклава и Бла Бла Бла. Концертите се со наслов „Музика без граници„ и ќе се одржат во...
 • Мистик #1 – Зелената вила во Црниче

  Мистик #1 – Зелената вила во Црниче, тајните зад озлогласената куќа во Црниче. Mistik #1 – Зелената вила во Црниче Mistik #1 – Зелената вила во Црниче Posted by Bla Bla Televizija on Friday, November 17, 2017...
 • Пази Ваму – Royal Albert Hall

  Пази Ваму – Royal Albert Hall, прв македонски женски рок бенд. Пази Ваму – Royal Albert Hall Пази Ваму – Royal Albert Hall, прв македонски женски рок бенд Posted by Bla Bla Televizija on Wednesday, November 22, 2017...
 • Blla Blla Blla…Концертна промоција на албумот Brum për Medioferr

  Blla Blla Blla…Концертна промоција на албумот Brum për Medioferr, МКЦ, Кино Фросина, 02-03-11-2017. Blla Blla Blla… Live për të gjithë… Blla Blla Blla… Live për të gjithë…Концертна промоција на албумот Brum për Medioferr, МКЦ, Кино Фросина, 02-03-11-2017 Posted by Bla Bla Televizija on Friday, November 10, 2017...
 • Дискусија за стратегија за културен развој 2018 – 2022

  Бевме дел од дискусијата во среда, 8 ноември 2017 во 15 часот во просториите на Мултимедијалниот центар „Мала станица“ на Националната галерија на Македонија организирана од Министерството за култура на Република Македонија за неофицијалната и нелекторирана верзија на вториот нацрт на стратегијата за културен развој 2018 – 2022. Нацрт...