• Чертоза

  Македонштина еп 12 со Чертоза

  Муабет во Македонштина со Чертоза...
 • Џимиринки

  Македонштина еп 11 со Џимиринки

  Џимиринки се познати комичари во нашиов мал јужен циркус. Еве што подетално имаат да ни кажат за нивната макотрпна работа да не насмеат и оттргнат од секојдневието....
 • Војо Цветановски

  Македонштина еп 10 со Војо Цветановски

  Војо Цветановски гостува во Македонштина. Сроследете внимателно што тој има да раскаже....
 • Гого

  Македонштина еп 09 со Гого

  Гостин во Македонштина е Гого. Проследете го интересниот муабет што тој го има да го каже....
 • Томе

  Македонштина еп 08 со Томе

  Во оваа епизода на Македонштина ќе имате можност да се запознаете со Томе. Со што тој се занимава и кои се неговите тазленти…...
 • Шопе

  Македонштина еп 07 со Шопе

  Во оваа епизода на Македонштина ќе дознаете како еден Македонец успеа да се откаже од алхохолот. Ќе слушнете и неколку негови авторски песни и ќе дознаете нешто повеќе за Амстердам....
 • Вале Парго

  Македонштина еп 06 со Вале Парго

  Во оваа емисија ќе се запознаете одблиску со почетоците на Македонското новинарство, како и за новинарството и животот во бивша Југославија....
 • Зуро

  Македонштина еп 05 со Зоран Велковски – Зуро

  Во оваа Македонштина гостин ни е Зоран Велковски познат и како Зуро, гитарист и басист, маестро, креатор, автор и севкупен музички творец. Брбљање на различни теми од историја до социјала од музика до кујна од ракија до вино од антика од иднина. Проследете што прави во моментов и каде...
 • Мите Димовски

  Македонштина еп 04 со Мите Димовски

  Гостин е Мите -ТРА ЛА ЛА – АРХАНГЕЛ-ЦИЛИНДЕР-МИТАН-ТЕМПЕРА- И ДРУГИ НАДИМАЦИ ПО КОЈ Е ПОЗНАТ.Се зборуе за гезмење за гостовања и домаќинизуење, за музика, за студио, за продуцирање и други интересни теми. Мите Димовски КУЛТЕН МУЗИЧАР СО РЕНОМЕ И ПЕДИГРЕ СИ УЖИВА ВО КАФЕ МУАБЕТОТ СО ЧИКО НА ЧЕРГИТЕ...