• 11 години Conquering Lion

  Концертен настап во клубот Станица 26, Скопје на 5-ти (Четврток) Април 2018, по повод 11 години Conquering Lion....
 • Fusnota – концертна промоција на EP то “ЕР“

  Fusnota – концертна промоција на EP то “ЕР“....
 • Промо забава по повод ПАЗИ КУЧЕ концертот на Васко Атанасоски

  Промо забава по повод ПАЗИ КУЧЕ, концертот на Васко Атанасоски....
 • Годишна средба на членството на Македонско Еколошко Друштво (МЕД)

  Годишна средба на членството на Македонско Еколошко Друштво (МЕД). Годишна средба на членството на Македонско Еколошко Друштво (МЕД) Годишна средба на членството на Македонско Еколошко Друштво (МЕД). Posted by Bla Bla Televizija on Friday, December 22, 2017...
 • Скопје винил конвенција

  На 16.12 во МКЦ се одржа првата винил конвенција во Македонија во организација на Funky Fresh и МКЦ. Настанот содржеше работилници, перформанси, DJ сетови, изложување и размена на плочи со голем број на колекционери од регионот....
 • Легализација на канабис во Македонија, да или не?

  На 12.12.2017 година со почеток во 12 часот на научно-наставничкиот совет при Правниот факултет Јустинијан Први во Скопје, ќе се одржи научна расправа на темата “Легализација на канабис, да или не?”, на која петмина панелисти во состав еден адвокат, еден судија, еден обвинител и двајца професори ке ги изнесат...
 • НВО САЕМ – Активно граѓанство, Подобро Општество

  Волонтерски Центар Скопје, во соработка и со поддршка на Град Скопје, и оваа година, на 6-ти Декември, во просториите на МКЦ (Младинскиот културен центар) го организираа НВО Саемот, со наслов “Активно граѓанство = Подобро Општество”....
 • Bring the Spring and Sing That Swing

  The Planktons е бенд кој постои веќе две години. Го сочинуваат тројца момци од Скопје кои работат на својот прв студиски албум, чија промоција ќе се случи оваа година. Зад себе имаат едно EP издание насловено “El Plancton”. https://www.facebook.com/theplanktons.mk/ Членови: Кристијан Караџовски (гитара), Дарко Поповски (бас) и Марко Трендафиловски...
 • МАН 3-ти на 23-ти Mај

  МАН 3ти НА 23-ти Мај, Школка, Парк, Музика и Награди Екипа идемо даље, судбоносно трето издание на МАН-македонски алтернативни награди, на 23 мај во старото познато место, Школката во Градскиот парк. Пуштивме патка за дали ќе има трето издание, искрено сме празадоволни од одзивот за помош и поддршка (не...