Емисија 22.05.2017

Во денешната емисија погледнете ја атмосферата од концертот на Jack Le Banner & Sick Jacken, кој се одржа на 18.05. во Бла Бла Клуб. Потоа погледнете ја атмосферата од концертот на Raggalution, (20.05. Бла Бла Клуб). Бендот Raggalution почнува летото 2011 во Крањ, Словенија, додека Лука Бедене и Мак Север работеа на откопувањето на остатоците од Вавилон. Хаха, не баш, тие работеа на еден археолошки локалитет, но долгите часови поминати ги доведе до идејата да формираат реге бенд. На нивна штета, распаднатите скелети не можат да свират, па Мак и Лука беа принудени да ги прашаат остатокот од бендот да им се придружи. Никој од нив претходно не свирел во регебенд, што им овозможува приоѓање кон материјалот од свежа гледна точка, ослободена од сите стереотипи и без жанровски ограничувања. Нивната музика е мешавина од сите нивни различни музички позадини, собрана заедно од обединувачката моќ на реге музиката.Регето е повеќе од само музика, тоа е начин на ширење идеи. Тие ова никогаш не го забораваат. Рагалушн е предвесник, ширејќи ја пораката за мирот, љубовта и единството за секого кој е желен да слушне.

И за крај за вас подготвивме 4 интервјуа, интервју со култните Гарабет Тавитјан, Перо Камиказа, мистичните Група Зеро и харизматичниот Мирко Попов.

Категории
ЕМИСИЈА

ПОВРЗАНО

 • Емисија 22-08-2017

  Во денешната емисија погледнете како си поминавме на Пиволенд, како помина журката Summerdelic Good Vibes на 19.08 во Бла Бла Клуб, и погледнете ги новите/старите спотови....
 • Емисија 01.08.2017

  Во денешната емисија погледнете како поминавме на Лига Лезет трето издание во Бла Бла Клубот, на 30.08, како помина концертот „МКЦ за Скопје“ концерт на Mark Olson + Ingunn...
 • Емисија 25.07.2017

  Во денешната емисија погледнете како помина концертот на Sea + Air, saMMan, Атанасоски/Ангелов на 15.07.2017, во Бла Бла Клубот, потоа погледнете го интервјуто што го направивме со Идриз од...
 • Емисија 13.07.2017

  Во денешната емисија погледнете како помина слушачката промоција на Blla Blla Blla, кои после 2 години работа во студио го издадоа албумот “Brum per Medioferr” во различен или ретро...