Голиот Шекспир за благородна цел

Во Љујорк, во Централ парк се случи еден интересен и несекојдневен настап на женската актерска трупа која ја изведуваше Шекспировата представа “Олуја“. Ова и не би било несекојдневно доколку актерките не биле голи.
Тие велат дека со овој перформанс сакаат да го нормализираат женското тело и да покажат дека е безбедно, асексуално и нормално, и покрај тоа што постојано се сексуализира во медиумите.

shake2

 Актерките од “Torn Out Theatre“ сакаат да испратат позитивна слика за телото и да ги научат луѓето да го сакаат своето тело, односно да се сакаат себеси.

Како изгледаше ова, проверете во видеото:

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО