Како да отворите “магичен портал“?

Дали некогаш сте сакале да отворите “магичен портал“ но не сте знаеле како? Епа, хемијата го пронајде решението за вас, на некој начин. Пред да се израдувате како мали деца, за жал, не се работи за вистински портал, но сепак, оваа заменска форма е многу интересна и уникатна реакција што треба да ја видите, а доколку имате фармацевт до себе, натерјате го да ви го “отвори порталот за другата димензија“, за онака, што да не, да се дешава нешто.

Се работи за жива (II) тиоцијанат, што  е можеби една од најчудните хемиски реакции кои можете да ги видите на YouTube. Иако постои совршено научно објаснување за оваа хемиска реакција, истата е позната како змијата на Фараонот, а кога ќе ја видите дефинитивно ќе ве потсети на некој научно-фантастичен филм.

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО