Како изгледа животот на -71.2°C

Да признаеме, зимово годинава не уби со своите ниски температури, но замислете како би изгледало зимото на -71 °C? Во Ојмјакон, Русија, токму тоа се случува секоја зима. Најниска температура од -71,2°, е измерена во 1924 година, а просечната температура за јануари изнесува -50 °C, што го прави ова село најстуденото населено место на планетава.

1 2 3 4 5 6 7

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО