Кога познатите светски поговорки ќе се сфатат буквално

Џејмс Чепмен, дизајнер од Манчестер, Англија, создава чудни илустрации врз основа на концептот на јазикот. Ова е негова колекција на илустрирани буквални преводи на светски поговорки.
Од Кенија и Шведска во Етиопија и Русија, Чепмен ни покажува како различни земји ги интерпретираат често познатите поговорки.

international-proverbs-illustration-james-chapman-1-583feec35d68b-png__700 international-proverbs-illustration-james-chapman-15-583fef0857ff8-png__700 international-proverbs-illustration-james-chapman-22-583fef27b87ad-png__700 international-proverbs-illustration-james-chapman-26-583fef3b38036-png__700 international-proverbs-illustration-james-chapman-28-583fef459c8af-png__700 international-proverbs-illustration-james-chapman-34-583fef642079c-png__700 international-proverbs-illustration-james-chapman-37-583fef73ccaf1-png__700 international-proverbs-illustration-james-chapman-56-583fefcdd647c-png__700 international-proverbs-illustration-james-chapman-68-583ff0101987e-png__700 international-proverbs-illustration-james-chapman-85-583ff06bcf767-png__700

 

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО