Кога полицијата ќе го надува градот

Жителите на градот Туранги во Нов Зеланд цврсто спиеле една вечер, благодарение на полицијата. Поточно, тие решиле запленетата марихуана да ја запалат во близина на својата станица. Полициската станица се наоѓа во близина на трговскиот центар кој е блиску до локацијата каде што има голем сообраќај.
Никој во крајот не протестирал – жителите на Туранги овој неуспех го прифатиле со доза на хумор, а шефот на полицијата им се извинил.
– За жал, поради временските услови и ветрот, чадот почна да се шири повеќе отколку што очекувавме. И се извинувам на заедницата во име на целата станица. Поради ова решивме да го промени начинот на уништување на запленетата марихуана-заклучи тој.

Во ред е, другарче, ти простуваат.

2

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО