Научниците открија за што сонуваат кучињата

Секој што има куче дома сигурно се запрашал за што сонува нивното милениче, особено кога се трза во сон и испушта чудни звуци. Брка мачки, сонува за убава храна која го повикува да го изеде? Научниците од Харвард неодамна го “пронајдоа одговорот“ на ова фасцинантно прашање.

Според нивните истражувања кучиња често сонуваат за луѓето, односно нивните сопственици. Нивните лица, мирисот, работите што ги прават и сл.

Јак еготрип или вистина, не знаеме, но, како и да е, можеме да се сложиме за едно нешто: за што и да сонуваат нашите миленичиња, нивните реакции, фаци и положби се нешто најслатко што може да се види, и ги сакаме, без оглед на се.

dogs-and-stuffed-animals dogs-sleeping-position-cover puppy-fell-asleep-in-dog-food

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО