Најопасните и најлудите патишта во светот

Нема ништо по релаксирачко од бавно возење низ село. Овие патишта се убави, бидејќи низ нив не поминуваат многу автомобили. За разлика од мирните селски патишта, постојат и опасни патишта. Некои од нив се рачно изработен, а некои се целосно скриен под вода или камења.
Затегнете ги вашите појаси и погледнете ја оваа компилација на најопасните и најлудите патишта во светот
Zoji La, Индија

1

Transfăgărăşan, Романија

2

Далтон автопат, Алјаска

3

Khardung La, Индија

4

Atlantic Ocean Road, Норвешка

5

Тунел Guoliang, Кина

6

Планинскиот пат Tianmen , Кина

7

Готард премин, Швајцарија

8

Мост во округот Ајленд, Вашингтон

9

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО