Најслаткото место на земјата?

Драги наши, решивме да ве загрееме малку за овие празнични, поларни денови и да ви го откриеме најслаткото место на земјата. Барем според нас, за да ни тргне викендов во убав ритам.
Не, не се работи за натприродно, магично место на кое растат дрвја со сладолед и бомбони, иако, не би се жалеле ни на такво место, се работи за центар за истражување Ченгду, кој се наоѓа во Кина, во кое своето време го поминуваат малите панди. Нешто како градинка за панди. Ова место е од голема важност за опстанокот на загрозените видови на панди. Центарот е всушност специјализирана градинка за бебиња панди која им помага на малите панди во развојот и растот, што е многу важно ако се земе предвид дека во моментот во светот има само 1.864 панди.
Ако малку хуманост и малку слатки панди не можат да ни ја вратат довербата во подобриот нов свет, што може?

pande3

Breeders take care of giant panda cubs inside a crib at Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding in Chengdu, Sichuan province, September 23, 2013. Fourteen new joiners to the 128-giant-panda-family at the base were shown to the public on Monday, according to local media. REUTERS/China Daily (CHINA - Tags: SOCIETY ANIMALS TPX IMAGES OF THE DAY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA

pande5 pande7 pande8 pande10 pande11 pande13 pande14

min795038OLYMPUS CORPORATION

min795038OLYMPUS CORPORATION

 

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО