Необични училишта со кои само Хогвортс може да се натпреварува

Училиштата обично се здодевни за повеќето деца. Сепак, не сите образовни институции се подеднакво еднообразни. Постојат некои прилично извонредни училишта во светот, кои не само што изгледаат како кул, високо-технолошки футуристички згради, но исто така, нудат сосема нов пристап кон наставата.
Ова се неколку невообичаени училишта во светот во кои посакуваме да идевме и ние самите.
Пловечко училиште Макоко, Лагос, Нигерија

1

Училиштето коцка, Копенхаген, Данска

2

Најсветлото основно училиште, Стокхолм, Шведска

3

Стив Џобс училиште, Амстердам, Холандија

4

Училиште кое промовира сочувство и креативност, Њујорк, САД

5

Најзеленото школо во светот, Франција

6

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО