Фотогалерија: Метро станици во Москва

Без разлика со кој град да споредите, метроата се симбол за мрачни и загушливи места, во кои секогаш е гужва и практично едвај чекате да си одите од нив. Во Москва тоа не е случај. Израелскиот фотограф Томер Ифрах, со низа фотографии ја отсликува приказната за метро-станиците во Москва, кои ја раскажуваат богатата историја на градот и државата. Градени во периодот од 1935 па се до денес, секоја станица претставува извесен период од историјата.
Metro-1-810x648 Metro-2-810x648 Metro-3-810x648 Metro-5-810x648 Metro-6-810x648 Metro-7-810x648 Metro-9-810x648 Metro-10-810x648

Категории
Тралалајки

ПОВРЗАНО