ЧУДНИ ЗАВИСНОСТИ

1. Пиење освежувач на воздухот

Жена по име Евелин, е зависник од пиење освежувач на воздухот. На околу 20 жената од Мисури прв пат пробала, а денес внесува и до 50 пати на ден. Просечно пие 20 лименки од освежувач за воздух за една недела. Навиката започна кога автоматски освежувач за воздух во нејзината куќа случајно прска во Евелин, и таа сфаќа дека и се допаѓа вкусот. Нејзиниот омилен вкус е лен“.

woman-addicted-to-air-freshener2. Јадењето човечкa пепел

Жената која јаде пепелта на својот кремиран сопруг е уште една од луѓето со необична опсесија. Жената наречена Casie, беше видно потресена од смртта на нејзиниот сопруг, па урната на неговата пепел ја носеше секаде каде што одеше. Еден ден, мала количина од пепелта и се зафатила на прстот и таа одлучила да го лижне. Оттогаш, таа редовно ја лиже пепелта од посмртните останки на својот сопруг.

urn3. Џвакање мраз

Имате пријател кој сака да се џвака мраз? Па, оваа тенденција компулсивно да џвака и консумира поголеми количества на мраз всушност има име: Pagophagia (пагофагиа). Навиката е состојба која доаѓа со тенденција да јадат не-прехранбени продукти кои немаат хранлива вредност, како што се глина, почва или хартија. Џвакање мраз може да биде знак за дефицитна анемија на железо, според Мајо Клиниката. Понекогаш, може да биде знак за емоционални проблеми, како што се стрес или опсесивно-компулсивно нарушување.

safe_image.php

Категории
RelaxТралалајки

ПОВРЗАНО