Атлантида

  • Мистик #22 – Атлантида

    Мистик #22 – Атлантида...
  • Митските места кои можете да ги посетите веднаш!

    Атлантида! Валхала! Шангри-Ла! Рајските локации кои ги гледавме во филмовите, во игрите и на телевизија. Места на богатството, убавина и среќа кои и припаѓаат на митологијата. Кога би ги пронашле овие места, верувам дека веднаш би се качиле во авион да ги видите. Но, што ако ви кажеме дека...
  • Откриена е Британската Атлантида

    Doggerland била земјишна површина која моментално лежи под Северно море, кое ја поврзувало Велика Британија со континенталната Европа за време и по завршувањето на последното ледено доба. Геолошките истражувања сугерираат дека тука веројатно се наоѓало богато живеалиште во периодот на Мезолитот. Британските научници и истражувачи неодамна почнаа да користат...