баења

  • Морничави баења од исландската книга на магии

    Sorcerer’s Screed е книга на магија напишана од Jochum Magnus Eggertsson (1896 – 1966), исландски писател и поет кој се нарекувал себеси Skuggi (сенка). Тој тврдел дека поседува 27 страници од изгубената книга на магии. Помина 30 години во истражување на нордијската магија и цртежите од старите ракописи. Овие...
  • Мистеријата зад Влашката магија

    Влашката магија е широко позната и луѓе од целиот свет го проучувале овој феномен. Иако голем број експерти ја има истражувано истата, ретко кој може да ја разбере влашката магија и нејзините мистерии кои ги крие од очите на светот. Се работи за “најсилната“ магија во 21. Познато е...