блејд

 • Skopje Street Festival првите учесници

  Под отворено небо, на 10ти,11ти и 12ти Јуни во Градскиот парк, Скопје ќе ги здружи своите маала, ќе ги придвижи улиците и ќе ги соедини младите на едно масовно урбано будење. Преку креативност, интеракција и музика сакаме заедно со вас да го изградиме социјалниот и емотивниот капитал за да...
 • Ник Ломакс, на листа на повредени!

  Ако го следите Ник Ломакс и го имате гледано неговото последно видео од Локо Скејт турата, веќе знаете дека ЈУ-ЕС-ДИ професионалецот беше многу блиску да го загуби својот мал прст, на последното патување во Истанбул, Турција. За среќа му останаа доволно прсти за да го опише овој немил настан...
 • Скопје Челинџ ден 1

  На првиот ден од второто издание на Skopje Challenge имавме квалификациони натпревари. Настанот започна во 19 часот со квалификациите за скејт натпреварувањето. Од повеќе од 15 натпреварувачи, 11 влегоа во финалето кое ќе се одржи денес. Потоа следуваа квалификационите натпревари за блејдерите. Нажалост, немаше многу пријавени. Сите петмина што се...
 • Доупнесс еп 07 со Антонио Фрањевски

  Доупнесс еп 07 со Антонио Фрањевски

  Во седмата епизода на Доупнесс, гостин е Антонио Фрањевски. 27 годишен блејдер од Влае со повеќе од 10 години искуство. Учествувал на многу натпревари и може да го најдете на многу јутуб видеа. Покрај ролерите, ужива и во возење бајк на долги стази. Го сретнавме и во Дојран на...