драјв бај

 • Бла Бла ТВ го прослави своето осуммесечје

    Вчера, недела се јадеше торта по повод осуммесечното постоење на Бла Бла ТВ во интернет просторот. Бла Бла ТВ продолжува со своја продукција на емисии. 1. Доупнесс   2. Досие гаражи   3. Пресметка   4. Драјв Бај   5. Вју   6. Промо Бустање   7. Како...
 • Драјв бај еп 12 со Брус

  Драјв бај еп 13 со Брус

  Во оваа епизода на Драјв бај ќе го видите Брус!...
 • Драјв бај еп 11 со Флудер

  Драјв бај еп 11 со Флудер

  Во оваа епизода на Драјв бај ќе возиме со Флудер...
 • Драјв бај еп 09 со DJ Славе

  Драјв бај еп 09 со DJ Славе

  Во оваа епизода ќе возиме со DJ Славе....
 • Драјв бај еп 07 Ацо - Temple of INK

  Драјв бај еп 07 Ацо – Temple of INK

  Епизода 8 со Ацо од Темпл оф Инк, дискутираме за корелацијата помеѓу гитарата и машинката за тетовирање, за затворските тетоважи, мајсторството и аматерството, дилетантите во културата, трајните вредности и уметноста на човечкото платно, аналното и оралното, табу темите и курвите од естрадата....
 • Драјв бај еп 05 со Ајвармен

  Драјв бај еп 05 со Ајвармен

  Овојпат колата која исчезнува е превземена од првиот и единствениот македонски суперхерој-Ајвармен! Сценаристот на Ајвармен седна на жешкото столче да кснеме ајварче и продискутираме околу стриповите, културата на цртање и објавување во македонија, историјата на македонскиот стрип, обидите за консолидирање на сите сили во стрип магазинот Синдром, и како...
 • Драјв бај еп 02 со Боби од GG Squad

  Драјв бај еп 02 со Боби од GG Squad

  Драјв Бај se1 ep02   Гостин во епизода 02 е Бобан од ГГТВ-гејмерско шоу кое третира видео игри, борд игри и гејминг култура.Џака и Бобан дискутираат за историјатот на видео игрите, транзицијата на конзолите од 8 битни во најбитни, ГГТВ проектот, развивањето на гејмерската култура во Македонија и нејзиното...
 • Драјв бај еп 01 со Митко - Пикисипи

  Драјв бај еп 01 со Митко – Пикисипи

  Драјв бај se01 ep01   Џака Vs Пикисипи Со легендата на македонскиот хипхоп-Пикисипи а.к.а. Димитри од Чаир.Ретроспектива на историјата на Чиста Околина, С.А.Ф. и почетоците на македонискиот рап.  ...