егзорцизам

  • Мистик#11- Егзорцизам – Опседнатост или психолошко пореметување

    Мистик#11- Егзорцизам – Опседнатост или психолошко пореметување Дали демонските сили се реални или се едноставно резултат на медицински или психолошки пореметувања, или се работи за спиритуални долмени кои ние не можеме сé уште да ги разбереме?...
  • Најозлогласениот случај на егзорцизам

    Anneliese Michel била млада девојка од Германија за која свештениците тврделе дека е “опседната“ од ѓаволот. По наредба на епископот, двајца свештеници спровеле ритуал на егзорцизам, за да ја “спасат“ девојката. Овој процес траел 10 месеци. Таа во еден период имала само 31 килограм на 23 години. Во април,...