енергија

 • Како звучи Фреди Меркјури без музичка позадина?

  Фреди Меркјури почина пред 25 години, но неговите песни, неговиот стил, и магичната енергија и страст продолжуваат да ги освојуваат срцата на луѓето ширум светот. Тој стана рок икона и легенда, а не е тешко да се погоди зошто. На некој му текнало да ја извади музичката позадина од...
 • Белтан – келтскиот први мај

  Белтан е еден од најпознатите пагански празници. Се работи за празник на плодноста, кој се поврзува со космичката женска и машка енергија. Ова е фестивал на цвеќиња, плодност, сензуалност и задоволство. Зборот доаѓа од “огинот на Бел“ (Бел е познат како келтскиот бог на Сонцето). Поради ова се верува...
 • Слушање музика во живо го намалува стресот

  Сите знаеме колку позитивна енергија и уживање може да се постигне на еден концерт, особено кога ги слушате омилените изведувачи. Овој пат и науката ги преземе чекорите за да го докаже тоа. Како што јави дописникот на Team Rock, пронајден е доказ кој сугерира дека слушање музика во живо...
 • Кога тантра би била новата мантра

  Тантра е систем за интегрален развој и благосостојба на сите нивоа-физичко, емоционално, ментално и духовно. Се работи за начин на постигнување на хармонија. Зборот Тантра доаѓа од два збора – tanoti (ширење) и trayati (ослободување), што значи ослободување преку ширење, што се однесува на ширење на екстатична свест. Повеќето...
 • Промо Бустање – Infinity Festival

  Промо Бустање – Infinity Festival Се дружевме со организаторите и со групите што свиреа на алтернативниот фестивал, кој се вика Бесконечност(Infinity). Погледнете како си поминавме, видете ги интервјуата и слушнете дел од музиката отсвирена таа вечер. Бла Бла – Урбана Телевизија им дава подршка за овој евент на организаторите...
 • Факти за Никола Тесла кои не сте ги знаеле

  Никола Тесла бил инженер за електрична енергија, неверојатен пронајдувач и механички пионер. Дури и денес многу студенти на механиката, електрична енергија и роботика имаат проблем да разберат како Тесла успеа да ги постигне своите чуда. Ова се неколку факти за Никола Тесла кои не сте ги знаеле. Никола Тесла...
 • Фантастичното оружје на нашите претци

  Дали во далечното минато луѓето користеле некои фантастични оружја кои се уште не се идентификувани? Траги од таквите конфликти и уништувањa можат да се најдат на многу места во историјата на човечкиот род и земјата кои не се археолошки мистерии. Во големите индиски книги “Рамајана” и “Махабхарата” се опишани...
 • Мистеријата зад Влашката магија

  Влашката магија е широко позната и луѓе од целиот свет го проучувале овој феномен. Иако голем број експерти ја има истражувано истата, ретко кој може да ја разбере влашката магија и нејзините мистерии кои ги крие од очите на светот. Се работи за “најсилната“ магија во 21. Познато е...
 • Можеме ли и ние како Данска?

      Пред околу една недела, Данска искористи најмногу од константно ветровитото време и произведе електрична енергија не само за своите потреби, но доволно екстра за да ја продава и во три соседни земји. Поточно, со технологијата за создавање обновлива енергија искористени и собрани се 144% од потребната енергија...