ЖЕНСКИ ТАЈНИ ДРУШТВА

  • Мистик #9 – КУЛТОТ НА ГОЛЕМАТА МАЈКА – ЖЕНСКИ ТАЈНИ ДРУШТВА

    Мистик #9 – КУЛТОТ НА ГОЛЕМАТА МАЈКА – ЖЕНСКИ ТАЈНИ ДРУШТВА Во 18-от век масоните станале најважното тајно друштво, предодредено само за мажи, што не значи дека не постоеле и женски ложи, како “Орден на витези и дами на уживањето” настанал во Франција во 1696 година.  ...