звуци

 • Како се создаваат звучни ефекти за филмови?

  Дали некогаш сте виделе Фоли уметници? Веројатно не, бидејќи нивната работа е да останат невидливи и да создадат чувство на реалност во филмовите, со користење само на звукот. Фоли уметниците ги рекреираат амбиентните звуци во студио, а како изгледа сето ова, погледнете во видеото:...
 • 5 интересни техники за создавање чудни звуци на гитара

  Само за гитаристите кои сакаат да испробаат поинакви, иновативни, а за некои и чудни техники на свирење, односно создавање на звуци на гитатара. Сетете се само на Џими Пејџ кој со своите иновативни техники им даваше мистичен звук на Led Zeppelin. Овие специфични стилови вклучуваат свирење со шрафцигер и...
 • Некои нови деца ака Video killed the radio star

  Новите генерации, родени кон крајот на 90-те и почетокот на милениумот можат да се пофала со многу гаџети кои старите генерации не ги ни сонувале, уште помалку поседувале. Тач ми телефони, Ај подови, Ај фонови, ЛЦД и др. Како се развива технологијата така некои стари апарати губат употреба, на...
 • Perpetuum Mobile на Дамјан Темков

    Дамјан Темков, композитор од младата генерација на музички творци не изненади со својата клавирска композиција Perpetuum Mobile од која зрачат генерички звуци својствени за некоја авангардна електронска музика, меѓутоа отсвирено на жив инструмент со маестрално прецизна интерпретација на младиот пијанист Тоше Темелков, кој овој мал креативен бисер на...
 • Гитара како електронски оркестар!

  ACPAD е многу лесен и тенок уред кој содржи широк спектар на звуци. Потребно е само да го ставите на вашата гитара и спремни сте да создавате музика. За создавање на овој уред беа потребни три години. Се напојува со батерија, а подржува и бежична конекција и USB конекција....