звучни

  • Како се создаваат звучни ефекти за филмови?

    Дали некогаш сте виделе Фоли уметници? Веројатно не, бидејќи нивната работа е да останат невидливи и да создадат чувство на реалност во филмовите, со користење само на звукот. Фоли уметниците ги рекреираат амбиентните звуци во студио, а како изгледа сето ова, погледнете во видеото:...
  • Кога филмовите би имале реални наслови

    Новите филмови, особено блокбастери имаат звучни имиња, во кои речиси не се открива многу за содржината на филмот. Но што би се случило кога ситуацијата би била обратна, кога филмовите би имале реални наслови? Да видиме: xXx: The Return of Xander Cage Underworld: Blood Wars Live By Night Split...