изгледаат

 • Објекти кои изгледаат како дувлата на негативците

  Ако сте негативец од стрип или филм и сте во потрага кон новото дувло, овие објекти се идеални за вас. Низ целиот свет постојат многу интересни згради кои буквално изгледаат како да се излезени од некој филм. Дури и ако не сте едни од горенаведените негативци, сигурно ќе го...
 • Како ќе изгледаат луѓето за 1000 години?

  Животот постојано се менува и прилагодува, па е логично да се претпостави дека и луѓето еден ден, да кажеме, за 1.000 години, ќе ја сменат својата физиономија, додуше, ако преживееме. Постојат многу претпоставки за тоа како нашиот вид ќе изгледа во иднината. Велат, ќе имаме поголеми очи, подолг животен...
 • Сателитски снимки кои изгледаат како уметнички дела

  Сите фанови на модерна уметност знаат дека уметничките дела можат понекогаш да изгледаат како едноставни квадрати, кругови или слични геометриски облици. Но, сте ги виделе ли некогаш нашите градови, планини, шуми, како изгледаат од перспектива на сателит? Овие сателитски снимки на различни објекти се навистина импресивни и изгледаат како...
 • Научниците покажуваат како изгледаат нашите емоции

  Нашите тела доживуваат голем број физички сензации во зависност од тоа дали чувствуваме радост, тага или страв. Научниците од Финска, неодамна откриле точно кои делови од нашето тело доживуваат голем број на емоции. Ова е претставено визуелно, со тоа што силните емоции и чувства се прикажани со жолта и...
 • 6 работи кои секогаш изгледаат подобро во цртаните филмови

  Некои работи во реалниот живот не изгледаат толку привлечно, како на цртаните филмови. Почнувајќи од изгледот на храната, спортовите и парите. Ова се 6 работи кои секогаш изгледаат подобро во цртаните филмови!  ...
 • Светски чуда кои не изгледаат како што очекувавме

  Шарени слики од туристички агенции ни ветуваат дека секое туристичко место изгледа како рај на Земјата. Сепак, не многу луѓе знаат дека некои од најпопуларните места на Земјата едноставно не се исти како нивните изменети фотографии. Ова се светските чуда кои во живо не изгледаат како што очекувавме. Кинескиот...
 • Како изгледаат авионские оброци?

  Ако сте патувале со авион на подалечни дестинации, веројатно ви биле понудени оброци. Разликата помеѓу оброците, секако е различна, во зависност од класата во која патувате – економска класа или бизнис класа. Ова се некои од јадењата кои се служат во авионите низ целиот свет. Кое јадење би го...