името

 • Откриено е името на осмата епизода од Star Wars

  На официјалниот сајт на франшизата, Star Wars, беше објавен насловот за осмата епизода. Ако сте еден од оние фанови кои не можат да го дочекаат новото продолжение на Star Wars, веројатно веќе го знаете името на новата епизода, Star Wars: The Last Jedi. Филмот ќе имате можност да го...
 • Еден човек во Флорида го промени името во Крафтверк

  Не е невообичаено големите љубители на музиката да ги именуваат своите деца по нивните омилени уметници. Но, да го смените сопственото име во името на вашиот омилен музичар? Еден човек од Флорида го направи токму тоа, го смени своето име во Крафтверк. На своите слики тој дури ја носи...
 • Интересни факти за марихуана

  Еве мала вторничка разонода за вас. Интересни факти за марихуаната. Порано било патриотски да се одгледува коноп Додека Америка се уште се состоела од само 13 колонии, законот од 1619 година ги бараше земјоделците да одгледуваат коноп. Од него се изработувало јаже, облека и едра. И двата претседатели, Џорџ...
 • Петок 13 се МУГЕР ФУГЕРисуваме со СКОПСКО во СЦЕНА 112

    Мугер Фугер е македонски инди рок бенд формиран во 2004-тата година, името на бендот доаѓа од аналогните педали мугерфугер.Заштитен знак на бендот е користење на такви реткости како лампаши и аналогна опрема. Првиот албум на истоимениот бенд излезе во 2005-та година, а беше издаден од страна на Рекорд...
 • Почина Mistah Boogie

      На свои 30 години почина Богдан Филипеану, водечка фигура на регето во Романија, кој настапуваше под името Mistah Boogie public или Mistah Mistah B. Почина на 25 август, а најверијатно причината за смртта е аневризма. Бог да ти прости Богдан. Почивај во мир.          ...
 • Класичен транс во Фабрика

    Љубителите на транс музиката на 04.09. во клубот Фабрика ќе имаат можност да го проследат настапот на Cédric Dassulle исто познат и како  DJ Lestat, кој е денес единствен претставник од групата “Talamaska” и кој самостојно настапува под името.      Инаку музиката на Talamaska е прогрсивен класичен транс....