Кафе-бар

  • Bring the Spring and Sing That Swing

    The Planktons е бенд кој постои веќе две години. Го сочинуваат тројца момци од Скопје кои работат на својот прв студиски албум, чија промоција ќе се случи оваа година. Зад себе имаат едно EP издание насловено “El Plancton”. https://www.facebook.com/theplanktons.mk/ Членови: Кристијан Караџовски (гитара), Дарко Поповски (бас) и Марко Трендафиловски...
  • Дебармаалски „Синдикат“ испраќа урбан „Манифест„!

    Во скопско Дебар Маало,  на 15.09, се отвори уште еден кафе-бар, но со нов и сосема поинаков концепт. „Синдикат“ го одликува индустрискиот дизајн, и пријатна атмосфера, инстантно ставајќи го на мапата на урбаниот живот во Скопје. Тимот кој стои зад дизајнот на ентериерот и воопшто концептот на барот е...