клетви

  • Ова се најпознатите проклетства на светот

    Верување во клетви денес се чини малку примитивнo и смешно. Сепак, некои работи се понекогаш едноставно премногу страшни, што прави да се сомневаме во сопствената реалност, а некогаш работите не можат да бидат само случајности. Токму поради ова, верување во проклетства и клетви и ден денес преживува, а ова...
  • Мистеријата зад Влашката магија

    Влашката магија е широко позната и луѓе од целиот свет го проучувале овој феномен. Иако голем број експерти ја има истражувано истата, ретко кој може да ја разбере влашката магија и нејзините мистерии кои ги крие од очите на светот. Се работи за “најсилната“ магија во 21. Познато е...