машина

 • Петтото јубилејно издание на музичкиот фестивал JoyFest (видео и слики)

  Српскиот рок-бенд “Ван Гог” беше кулминација на петтото јубилејно издание на рок – фестивалот “Џој фест”, кој се одржа во саботата вечер на градскиот плоштад во Крива Паланка. Се надмина очекуваната бројка од над 10. 000 публика, која дојде од многу градови од Македонија, но и од соседна Бугарија...
 • Како јаделе децата, како да јадат вака!!!

  Сонот на секоја баба Децава денес, се ултра текнефеслии од проста причина што се им е достапно, за разлика од пред пеесет и повеќе години кога јаделе тоа што им се принесувало, ако воопшто им се принесело нешто. Еве на пример татко ми многу ноќи легнувал гладен, многу пати...
 • Промоцијата на Тотално Опуштање на нова локација

  Од кога ве информиравме за промоцијата на албумот на Тотално Опуштање пред некое време сеа да ви потврдиме дека се е исто само локацијата е различна. Поради мото собирот на кој газдите на клубот мораа да присуствуваат, Тотално Опуштање ќе рокаат промоција на албумот „Јали човек Јали машина„ на...
 • Уметник кој тетовира со протетичка рака

  JC Sheitan Tenet е tattoo уметник од Франција кого неговата попреченост, односно недостаток на една рака не го спречува да се занимава со тоа што го сака – со тетовирање. Многу луѓе имаат тетоважи, но ретко се посебни како оние кои ги прави Sheitan, уметник без една рака. Sheitan...
 • Метал машина со Ален од Chromatic Point

  Вечер, во 20:20 гледајте ја новата епизода од првата сезона на Метал машина на Бла Бла ТВ. Гостин ни беше Ален Спасевски од Chromatic Point. Доколку ја пропуштивте претходната епизода од Метал Машина со Верка, сега можете да ја погледнете во гага репете....
 • Далтон

  Метал Машина еп 07 со Далтон од Верка

  После 3 епизоди со странски музичари, повторно се враќаме на македонската алтернативна сцена. На Бла Бла ТВ, погледнете ја седмата епизода од првата сезона на Метал машина. Гостинот е Влатко Нушев, ака Далтон од Верка....
 • Метал машина епизода 5 во гага репете

  После легендарниот Марко Мендоза, гостинот во Метал машина ни беше неговиот колега од Dead daisies, фамозниот рокер Џон Кораби, најпознат по своето пеење во Motley Crue во 1992 година. Доколку ја пропуштивте петата епизода, погледнете ја во гага репете....
 • Јоаким

  Метал Машина еп 06 со Јоаким од Сабатон

  На Бла Бла ТВ, погледнете ја шестата епизода од првата сезона на Метал машина. Гостинот е Јоаким од Сабатон. Погледнете ја четвртата епизода од метал машина со Марко Мендоза во гага репете....
 • Џон Кораби

  Метал Машина еп 05 со Џон Кораби

  После легендарниот Марко Мендоза, гостинот во Метал машина ни беше неговиот колега од Dead daisies, фамозниот рокер Џон Кораби, најпознат по своето пеење во Motley Crue во 1992 година. За неговиот живот, како и неговата долга и успешна кариера слушнете нешто повеќе во новата епизода на Метал машина на...