Метаноја

  • ROCK FEST 2018 МКЦ

    Од 27-29.04 во МКЦ се одржа уште еден Рок Фест. Во натпреварувачката вечер силите ги одмерија петте бендови: „Саундвејвс“ од Битола и скопските „Фикшн“, „Антарт“, „Конспираси“ и „Метаноја“. Додека траеше пребројувањето на гласовите, на сцената свиреше групата „Гаргојлес“. Скопскиот прогресив-метал состав „Метаноја“, е победникот на годинешново издание, а Виктор...
  • Запознајте ги финалистите на „Лузер Фест“: Метаноја

    „Метаноја“ (Metanoia) е прогресивен метал бенд од Скопје оформен во 2015 година. Звукот на „Метаноја“ се одликува со длабоки, дисторзирани и ритмички сложени гитари поткрепени со моќен бас, атмосферични клавијатури со индустриален шмек, „груви“ тапани со дупла бас педала и груби метал вокали, но и класични мелодични вокали. Цели...
  • „ЛУЗЕР ФЕСТ“ ГИ ОДБРА СВОИТЕ ФИНАЛИСТИ!

    Едно од најголемите задоволства на Таксират Фестивал годинава дефинитивно дојде со огромниот број на пријавени бендови за годинашното издание на „Лузер Фест“! Многу повеќе од она што очекувавме! Во тоа име, изразуваме огромна благодарност до сите бендови и музичари кои ги испратија своите апликации за потенцијален настап на „Лузер...