Мистик #10 – Змејови – помеѓу митот и вистината

  • Мистик #10 – Змејови – помеѓу митот и вистината

    Мистик #10 – Змејови – помеѓу митот и вистината Браќата Грим ги опишуваат како зли “змии со крилја”, додека во Норвешките митови тие го чуваат златото и гробиштата на воините. Во кинеската митологија ретко се зли чудовишта. Тие се пријатели на боговите, и обично летаат за да предизвикаат дожд....