мистик

 • Мистик #9 – КУЛТОТ НА ГОЛЕМАТА МАЈКА – ЖЕНСКИ ТАЈНИ ДРУШТВА

  Мистик #9 – КУЛТОТ НА ГОЛЕМАТА МАЈКА – ЖЕНСКИ ТАЈНИ ДРУШТВА Во 18-от век масоните станале најважното тајно друштво, предодредено само за мажи, што не значи дека не постоеле и женски ложи, како “Орден на витези и дами на уживањето” настанал во Франција во 1696 година.  ...
 • Мистик #1 – Зелената вила во Црниче

  Мистик #1 – Зелената вила во Црниче, тајните зад озлогласената куќа во Црниче. Mistik #1 – Зелената вила во Црниче Mistik #1 – Зелената вила во Црниче Posted by Bla Bla Televizija on Friday, November 17, 2017...
 • Кој бил рускиот мистик Распутин?

  Легендарниот руски мистик, Григориj Распутин, бил познат по неговиот ненаситен сексуален апетит, алкохолизмот, лошите хигиенски навики, додека на рускиот двор го сметале за “светец”, се додека не бил брутално убиен. Распутин е роден на 10 јануари, 1869 година во Сибир. За неговото детство не се знае многу. Познато е...
 • Интересни факти за Големата Ѕвер – Алистер Кроули

  Роден како Едвард Александер Кроули, во 1875 година, Кроули бил интересна фигура во историјата, како мистик, окултист, церемонијален волшебник, рекреативен експериментатор на дрога, поет и планинар, кој исто така бил познат како „Frater Perdurabo“ и како Големиот Ѕвер. Кроули е основачот на религиозната филозофија – Телема. Во британскиот печат...